Patrick Lefevere heeft in een interview met La Capitale teruggeblikt op de voorbije weken, die allerminst rustig verliepen voor zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step. Op een korte tijdspanne gingen renners Fabio Jakobsen (24) en Remco Evenepoel (20) zwaar tegen de grond. “Op het moment van de val van Evenepoel zat ik te eten met zijn ouders. Zijn vader zat met het hoofd tussen z’n handen. Hij wou niet meer naar de televisie kijken.” Lefevere kijkt ook vooruit, met Evenepoel als potentiële winnaar van een grote ronde.Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Patrick Lefevere beleefde niet zijn leukste periode als manager van Deceuninck-Quick.Step. Op 5 augustus maakte Fabio Jakobsen een vreselijke smak in de Ronde van Polen, tien dagen later viel Remco Evenepoel tijdens de Ronde van Lombardije in een ravijn. “In minder dan tien dagen hadden we twee doden kunnen hebben. Ik zal me tot mijn dood het telefoontje van ploegdokter Yvan Vanmol herinneren. Hij was in Polen, hij weende en vertelde me dat Fabio zou sterven.” 

Er werd even gevreesd voor het leven van de Nederlandse sprinter, maar Jakobsen houdt aan de val vooral zware schade aan het gezicht over. De Nederlander heeft nog maar één tand en brak zowat alle botten in zijn aangezicht. Toch is Lefevere optimistisch.“Ik ben ervan overtuigd dat hij tegen maart weer een rugnummer opspeldt.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here